"Pelajari bukan 8, bukan 15, bukan 20,
TETAPI 101 Cara Promosi Perniagaan
Internet Anda!"


94% perniagaan Internet gagal dalam tahun pertama. Sebab utamanya adalah kurangnya promosi. JANGAN jadikan perniagaan Internet anda sebahagian dari statistik ini!

FAKTA:
94% Perniagaan Internet gagal dalam tahun pertama

FAKTA:
Sebab utama kegagalan perniagaan Internet adalah kurangnya PROMOSI

FAKTA:
Usahawan Internet sering didedahkan kepada hanya beberapa cara promosi sahaja seperti Enjin pencari, Direktori, Iklan banner, Email, Blog, Forum, Affiliate dan Pay-Per-Click.

FAKTA:
Jutawan-jutawan Internet dunia mengetahui lebih banyak lagi cara PROMOSI yang tidak diceritakan dalam ebook-ebook perniagaan Internet biasa!

FAKTA:
Teruskan bacaan anda untuk mempelajari 101 Cara Promosi perniagaan Internet anda!

Lebih banyak anda mencuba dalam perniagaan, lebih hampir anda kepada kejayaan. Ini adalah kerana dalam perniagaan dan kejayaan, segalanya adalah mengikut kebarangkalian (probability).

Sekiranya anda mencuba 10 teknik promosi yang berlainan, kebarangkalian salah satu daripada 10 teknik tersebut mungkin menghasilkan pelanggan yang ramai adalah tinggi. Tetapi, sekiranya anda hanya mencuba 3 teknik promosi, kebarangkalian menjumpa teknik promosi yang berjaya adalah rendah.

Bayangkan sekiranya anda mengetahui 101 teknik promosi. Kebarangkalian anda jumpa dengan teknik promosi yang ideal dan menghasilkan pelanggan paling ramai adalah amat tinggi!

Perbanyakkan cara promosi anda supaya kebarangkalian untuk anda jumpa teknik promosi yang terbaik untuk perniagaan anda adalah tinggi. Jangan mengharapkan 2-3 teknik promosi sahaja oleh kerana kebarangkalian untuk anda jumpa teknik promosi yang terbaik adalah rendah.

Pemain baseball yang menghasilkan home-run (pukulan bola melebihi sempadan arena stadium!) paling banyak sekali didunia adalah pemain yang paling banyak sekali terpaksa strike-out (pemain dikeluarkan oleh kerana pukulan tidak mengena bola). Bila ditanya mengapa ini terjadi, beliau menjawab…

“kebarangkalian saya mendapat home-run adalah tinggi oleh kerana percubaan saya adalah tinggi. Lebih banyak kali saya strike-out, maka saya tahu, lebih hampir saya mendapat satu home-run!"

Soalan yang saya sering terima daripada mereka yang baru memulakan perniagaan adalah:

"Apakah cara terbaik untuk mempromosikan perniagaan Internet?"

Jawapan yang saya berikan sering menghampakan yang bertanya.

Sebenarnya, tiada satu tempat pun yang terbaik untuk promosi semua jenis perniagaan. Ia bergantung kepada produk anda, harga, pelanggan anda dan juga wang yang anda sanggup laburkan dalam promosi.

Sebagai contoh, medium promosi terbaik menjual suplemen kesihatan adalah berbeza dengan medium promosi terbaik menjual buku. Medium promosi terbaik peralatan komputer adalah berbeza dengan medium promosi terbaik barang perhiasan.

Oleh kerana ramai usahawan Internet yang tidak faham konsep ini, maka timbulnya keadaan "Mengapa perniagaan saya tidak maju walaupun saya telah menggunakan strategi promosi mereka yang berjaya?"

Tahukah anda apakah cara paling efektif untuk anda mempromosikan produk anda untuk mencapai pelanggan yang mempunyai kebolehan kewangan membeli dari anda?

Cuba pelbagai media untuk memastikan jawapan anda. Terus cuba dan cuba setiap medium promosi dan rekodkan jualan anda sehingga anda jumpa medium promosi yang memberi pulangan terbaik untuk anda.

Dalam mempromosikan perniagaan anda menggunakan beberapa media promosi, tahukah anda bahawa 1 + 1 tidak menjadi 2?

Maksud ini adalah, sekiranya anda promosi perniagaan anda menggunakan kad bisnes sahaja, mungkin anda mendapat 5 pelanggan. Kemudian, anda menggunakan brochure sahaja untuk mempromosi perniagaan anda, mungkin anda mendapat 5 pelanggan lagi.

Namun sekiranya anda gabungkan promosi kad bisnes (dan mendapat 5 pelanggan) dan brochure (mendapat 5 pelanggan), sebenarnya anda tidak akan dapat 10 pelanggan, tetapi lebih dari itu- mungkin 15, mungkin 20, mungkin 30… mungkin lebih!

Dalam promosi, 1 + 1 cara promosi tidak menjadi 2. Fikirkan apa yang anda akan perolehi dengan mengetahui 101 cara promosi!


Sepintas lalu penulis eBook 101 Cara Promosi...

Dari media cetak...

Irfan Khairi Jutawan Muda
"Oleh sebab minat dan pengetahuan yang mendalam dalam bidang Internet dan perniagaan , beliau mula berjinak-jinak dalam bidang perniagaan Internet secara sambilan pada 1999. Selepas mendapati pendapatan daripada perniagaan Internet miliknya itu bertambah berlipat kali ganda , beliau mengambil keputusan untuk berhenti kerja dan menumpukan sepenuh perhatian kepada perniagaan tersebut .

Semenjak itu , Irfan hanya bekerja sepenuh masa dari rumah dengan hanya menggunakan komputer riba dan Internet . Dalam masa tiga tahun beroperasi , salah satu perniagaannya memperoleh keuntungan bersih sebanyak RM 1 juta tanpa pekerja dan peralatan komputer canggih ." ~Dewan Masyarakat, 2006


...ke televisyen...
Tahun 2005-2007 juga menyaksikan Irfan Khairi sebagai personaliti TV dalam berbagai-bagai rancangan televisyen popular...


Selamat Pagi Malaysia TV1

Malaysia Hari Ini TV3

Hello On Two TV2

Nescafe Kick Start TV3

Menjana Impian TV9

Usik-usik Chef Wan TV9

...sehingga peringkat antarabangsa!
Buku Secrets of Internet Millionaires Revealed oleh Irfan Khairi pula telah dilancarkan di Oxford, United Kingdom pada 31hb Oktober 2006.

Disaksikan oleh Tan Sri Elyas Omar, Dato Abdul Rahman Bakar (Timbalan Menteri Sumber Manusia) dan juga The Mayor of Oxford.

*Gambar Irfan Khairi di tempat pelancaran


E-book 101 Cara Promosi oleh Irfan Khairi pasti akan membantu anda dengan menunjukkan cara-cara promosi perniagaan Internet anda. Anda akan didedahkan...

 • 101 cara promosi perniagaan Internet anda
  Buku dan ebook perniagaan Internet sering mendedahkan 8, 10, 15 atau 20 cara promosi perniagaan Internet. Jutawan-jutawan Internet dunia mengetahui lebih daripada apa yang sering didedahkan di dalam buku dan ebook.

  Ebook 101 Cara Promosi akan mendedahkan 101 cara promosi perniagaan Internet anda supaya anda menjadi 101 langkah di hadapan pesaing anda.

  Cara promosi akan menunjukkan cara-cara promosi yang percuma, berbayar tetapi murah, berbayar pada harga sederhana dan berbayar pada harga yang mahal supaya anda dapat menimbangkan bajet pengiklanan anda.

 • Contoh implementasi 101 cara promosi
  Untuk memberi gambaran cara promosi, kesemua 101 cara yang diberikan disertakan dengan contoh implementasi. Gunakan idea daripada contoh-contoh yang digunakan dan ubahkannya untuk tujuan perniagaan anda.

  Tidak lagi anda kekeringan idea dan terasa hilang dalam usaha mempromosi perniagaan Internet anda!

 • Mendapatkan pelanggan baru dan menambahkan pelanggan sedia ada
  Kebanyakan perniagaan memberi tumpuan untuk mendapatkan pelanggan-pelanggan baru. Tahukah anda, ianya lebih mudah dan murah untuk membuat jualan kepada pelanggan-pelanggan sedia ada (pelanggan lepas)?

  Ini adalah kerana kos pengiklanan untuk mendapatkan seorang pelanggan baru adalah jauh lebih mahal berbanding dengan mendapat pelanggan sedia ada.

  Ia dikatakan bahawa 80% keuntungan sesuatu perniagaan datangnya daripada 20% pelanggan anda. Ini bermakna, pelanggan setia atau pelanggan berulang adalah punca keuntungan maksimum perniagaan anda.

  Untuk memaksimakan keuntungan sesuatu perniagaan, pelanggan sedia ada merupakan aset yang amat penting dalam mencipta pengguna setia.

  Cara Promosi akan menunjukkan cara-cara promosi untuk mendapatkan pelanggan baru, serta cara-cara promosi untuk mendapatkan pelanggan sedia ada untuk pulangan yang lebih tinggi bagi perniagaan anda.

 • Tip Xtra Irfan Khairi
  Ketahui tip-tip mudah dalam memperolehi pulangan yang maksima dalam pengiklanan perniagaan Internet anda. Melalui tip-tip Irfan Khairi, anda akan didedahkan dengan teknik-teknik menulis iklan yang efektif, strategi pengiklanan dan cara mendapat respons yang terbaik. Anda juga akan mempelajari cara mengurangkan kos promosi, di samping menambahkan keputusan promosi!
Sebagai orang yang baru berjinak-jinak dengan perniagaan internet, perkara yang sering melemahkan motivasi saya adalah bila berhadapan dengan keadaan di mana respon pengguna tidak memberangsangkan. Seringkali saya menemui jalan buntu untuk mempromosikan perniagaan internet saya dengan berkesan.

Akhirnya saya menemui E-book “101 Cara Promosi” garapan Jutawan Internet Malaysia – Irfan Khairi. Saya telah mencuba teknik-teknik promosi yang disarankan dan saya dapati perniagaan saya semakin menampakkan hasil yang positif. Keputusan untuk mendapatkan e-book ini merupakan antara keputusan terbaik yang pernah saya ambil dalam hidup saya!

Terima kasih Irfan kerana mendedahkan rahsia promosi yang jarang dikongsi oleh jutawan-jutawan internet yang lain.

~Mazneera Zainal
Executive Director
www.SoftwareForMuslim.com & www.MotivasiHaji.com


Sekiranya anda memiliki perniagaan Internet, atau merancang untuk memulakan perniagaan Internet, dapatkan ebook 101 Cara Promosi hari ini!

Dapatkan ebook 101 Cara Promosi pada harga RM100. Ya, ini bermakna, setiap satu cara promosi hanya berharga... RM1.00 sahaja!

Adakah anda sanggup melabur RM1.00 untuk mempelajari satu cara promosi?

Sebagai bonus, pesan ebook 101 Cara Promosi pada HARI INI dan kami akan memberikan kepada anda...

Pemberian PERCUMA bernilai RM70!

PERCUMA #1 (Bernilai RM70):
Potongan kos pendaftaran untuk Workshop Jutawan Internet
sekiranya anda ingin menyertai Workshop Jutawan Internet di JW Marriott, Kuala Lumpur. (Kupon sah dalam jangka masa 60 hari)

Untuk maklumat Workshop Jutawan Internet, klik di sini. (Tingkap baru akan dibuka). Workshop Jutawan Internet sehingga kini telah berjaya membuka mata dan mengubah persepsi beratus-ratus peserta workshop mengenai menjalankan perniagaan Internet yang berjaya.

Workshop Jutawan Internet yang sering sold-out, telah mendapat liputan berita utama termasuk Warta Perdana TV1 dan News @ 8TV.

.....
Irfan Khairi & Workshop Jutawan Internet di News @ 8TV

"Kaedah berniaga yang ditunjukkan olehnya (Irfan Khairi) adalah amat berkesan. Teknik yang diajarnya telah kami gunakan untuk memberi pulangan berkali-kali ganda melalui laman web kami"

~Azizi Ali
Jutawan

Penulis terlaris buku-buku kewangan Malaysia #1 termasuk
"Lahirnya Seorang Jutawan" & "Jutawan dari Planet Jupiter""Penampilan dan persembahan saudara Irfan yang tidak terlalu konservatif dan tidak terlalu teknikal memudahkan workshop ini difahami walaupun peserta bukan yang arif dalam bidang IT...

Dengan 'passion' dan sikap keterbukaan terhadap ilmu dan pendekatan yang baru, sesiapa pun boleh berjaya"

~Manan Ngah
S.M.T, A.M.T, P.P.N
Ahli muzik & Penggubah lagu"Pada hakikatnya, walaupun saya telah membaca buku Irfan, masih banyak saya pelajari dan fahami mengenai perniagaan Internet melalui workshop ini! Kini saya melihat segalanya dengan lebih jelas lagi.

Keputusan saya untuk memandu 7 jam dari Kota Bharu ke Kuala Lumpur untuk turut menyertai adalah keputusan yang amat tepat! Saya BERSEMANGAT! ...dan kini memandang jauh ke masa hadapan yang lebih cerah!"

~Razzi Rahman
Usahawan

Pelakon & Penyanyi popular 90-an
"Rambulan Kesiangan" & "Syakila""Berbekalkan tips-tips praktikal yang diberikan, kini bisnes internet saya telah menjadi kenyataan! Lebih hebat lagi, saya berjaya memperolehi pendapatan melebihi RM1,000 dalam masa 30 hari selepas laman web saya dilancarkan- dan ini hanya merupakan kerja sambilan dari rumah!"

~Tazilan Ibrahim

www.ideaBISNESluarbiasa.com


94% perniagaan Internet gagal dalam tahun pertama.
Sebab utamanya adalah kurangnya promosi. JANGAN jadikan perniagaan Internet anda sebahagian dari statistik ini...


Dapatkan eBook 101 Cara Promosi hari ini pada harga RM100
Nota: 101 Cara Promosi adalah ebook yang menggunakan perisian khas di mana anda akan menerima username dan password unik melalui email. Oleh sebab ini, setiap pesanan dikendalikan secara manual dan pemprosesan mengambil masa 2 hari bekerja.

Untuk menggunakan ebook ini, PC anda memerlukan:

 • Windows 98/XP/2000/Me/Vista
 • Mac OS
 • Hubungan Internet untuk pendaftaran ebook

Harga: RM100

Sila pilih cara bayaran di bawah:
Kad kredit, Online banking, Bank In, Mesin ATM,
Wang pos atau Kiriman Wang

1. Bayaran Kad Kredit

MC...Visa

 • Anda akan menerima maklumat ebook beserta username dan password melalui email anda dalam masa 2 hari bekerja selepas membuat pembayaran

2. Bayaran Online Banking
(Maybank2u / CIMB Click dll)

 • Anda akan menerima maklumat ebook beserta username dan password melalui email anda dalam masa 2 hari bekerja selepas kami menerima bayaran.
 • Pembayaran melalui online banking mengambil masa daripada 1-3 hari bekerja untuk sampai ke akaun kami.

 


3. Bayaran Bank-in atau ATM
(Ke akaun bank CIMB)

 • Anda akan menerima maklumat ebook beserta username dan password melalui email anda dalam masa 2 hari bekerja selepas membuat pembayaran

4. Bayaran Wang Pos atau Kiriman Wang

 • Anda akan menerima maklumat ebook beserta username dan password melalui email anda dalam masa 2 hari bekerja selepas menerima bayaran
 • Sila beri masa untuk wang pos / kiriman wang anda sampai kepada kami (2-3 hari)

Bekas peserta Workshop Jutawan Internet? Dapatkan 30% diskaun!

HakCipta terpelihara © 2010 RahsiaInternet.com & Irfan Khairi Sdn Bhd. Segala yang terkandung di dalam laman web ini tidak boleh di cetak semula secara digital atau cetakan tradisional tanpa kebenaran pemilik. TERMS & CONDITIONS PERNIAGAAN INTERNET