Utusan Malaysia

"Irfan dedah lagi rahsia jutawan"

Sebelum ini dunia buku tempatan lebih banyak diperkenalkan kepada senarai panjang jutawan baratdan Asia di luar sempadan Negara. Ia menyukarkan para pembaca tempatan mengadaptasi pengalaman-pengalaman sukses ikon jutawan luar Negara dengan budaya dan suasana tempatan yang mereka lalui.

Kesannya terdapat jurang budaya yang menjadikan buku-buku luar Negara tidak begitu mesra pembaca.

Jarang sekali perkembangan buku elektronik atau e-book diulas. Mungkin ia masih dianggap sebagai satu perkembangan yang terasing daripada industri buku fizikal.

Ada juga menganggap ia masih belum benar-benar menjadi produk yang memberi persaingan sebenar kepada jualan buku sebenar.

Penulis dan pengusaha bisnes internet, Irfan Khairi pernah mengejutkan masyarakat tempatan dengan bukunya Rahsia Jutawan-Jutawan Internet Terbongkar terbitan TrueWealth pada tahun 2006. Irfan kembali sekali lagi membawa sebuah karya terbaru kepada masyarakat tempatan.

Berbeza kali ini, Irfan membawa produk buku elektronik sebagai kesinambungan siri-siri buku beliau sebelum ini.

Melalui laman web, ebookmentorjutawan.com e-buku berjudul Mentor Jutawan Bersama Irfan Khairi diperkenalkan kepada khalayak pembaca buku dalam bahasa Melayu.

Berbanding kedai buku tradisional yang mempunyai rangkaian, laman web menjadi akses kepada e-buku ini, E-buku Mentor Jutawan Bersama Irfan Khairi membawa dimensi baru kepada khalayak pembaca.

Ia mengetengahkan bicarawara Irfan bersama tujuh orang ikon yang dilabel sebagai ikon jutawan.

Formula sukses dan kebebasan kewangan serta pengalaman jatuh bangun kelapan-lapan ikon ini menjadikan e-buku ini mendifinisi dalam acuan tempatan.

Ia dilihat sebagai autobiografi ikon-ikon yang berjaya dalam bidang yang diceburi.

Lapan ikon terlibat berkongsi pengalaman dalam e-buku ini adalah Datuk Dr Haji Mohd Fadzilah Kamsah, Azizi Ali, Datuk Dr Rusly atau lebih dikenali sebagai Chef Li, Datuk Hussamuddin Yaacob pengasas kumpulan Karangkraf, Datuk Dr Azman Ching, AbuAyubul Ansari Ibramsha dari Singapura, Billi P.S Lim dan Irfan sendiri.

E-buku tempatan mempunyai pasaran luas di kalangan pengguna internet Negara yang bertambah dari tahun ke tahun.

Angka pada tahun 2005 memperlihatkan sejumlah 10,040,000 orang pengguna tempatan melayarinya sehingga Disember 2005.

Berdasarkan jumlah pengguna yang direkodkan pada tahun 2005, ia mewakili 38 peratus jumlah penduduk Negara.

Sehingga tahun 2007, jumlahnya sebanyak 11,016,000 orang.

Laporan Internet World Stats menyebut berlakunya pertambahan 200 peratus pengguna internet tempatan.
Rekod menunjukkan dua pertiga daripada sepuluh juta pengguna tempatan menggunakan bahasa Melayu sebagai bahasa pengantaraan.

Mentor Jutawan Bersama Irfan Khairi dianggap memenuhi siri karya tempatan yang diglobalkan melalui teknologi.

Klik di sini untuk maklumt lanjut ebook Mentor Jutawan


HakCipta terpelihara © 2010 RahsiaInternet.com & Irfan Khairi Sdn Bhd. Segala yang terkandung di dalam laman web ini tidak boleh di cetak semula secara digital atau cetakan tradisional tanpa kebenaran pemilik. TERMS & CONDITIONS PERNIAGAAN INTERNET